Volleybal vereniging THOR Bergambacht

Thor heeft ongeveer 70 leden in de leeftijd 6 tot 18 jaar. Deze jeugdleden kunnen worden ingedeeld in twee groepen:
• Mini’s (6 tot 12 jaar)
• Oudere jeugd (vanaf 12 jaar)

Op deze pagina vind je algemene informatie over beide groepen jeugdleden.

Lijkt het je leuk om een keer mee te komen trainen? Dat mag 4x keer helemaal gratis! Neem contact op met de Jeugdcommissie zodat deze jou kan vertellen in welke groep je kunt meetrainen. Wil je je inschrijven? Ga dan snel naar deze pagina.

Mini’s 

Doelstelling
“Plezier hebben in het Cool Moves Volleybal en zoveel mogelijk spelen”

Cool Moves Volleybal
Volleybal bestond voor de jongste volleyballertjes al jaren in diverse competitie- en spelvormen (Minivolleybal). In dit vereenvoudigde volleybalspel ontbrak echter, met name bij de echte beginners, de dynamiek en snelheid die juist zo kenmerkend is voor de sport. De in volleybal-land welbekende Adri Noy bedacht een variant, die hij samen met de Nevobo uitwerkte tot een nieuw minivolleybalplan: Cool Moves Volleybal (CMV). Deze vorm kent zes verschillende spelniveaus, zodat ook de jongste volleyballers stapje voor stapje op een speelse en dynamische manier het spel onder de knie kunnen krijgen.

Leeftijdsgrenzen
De leeftijdsgrenzen voor de zes CMV-niveaus zijn opgenomen in het volgende overzicht:

Niveau
Leeftijd
Niveau 1 – vangen
6 – 7 jaar
Niveau 2 – opslag (service)
7 – 8 jaar
Niveau 3 onderhands (pass)
8 – 9 jaar
Niveau 4 bovenhands (set-up)
9 – 10 jaar
Niveau 5 – aanval
10 – 11 jaar
Niveau 6 – blok
11 – 12 jaar

Competitie
Thor doet mee aan de Cool Moves Volleybal competitie. Er zijn twee seizoenen per jaar: september tot januari en januari tot april. Aan het einde van april wordt er een eindtoernooi gehouden waarbij ook de eindstanden bekend gemaakt worden. Per periode zijn er ongeveer 6 tot 8 toernooien. Per toernooi speel je 3 wedstrijden van elk een half uur (2 sets van een kwartier).

De spelregels van Cool Moves Volleybal zijn hier te vinden. Let op: de spelregels zijn per CMV-niveau verschillend.

Trainingen
De mini’s trainen elke donderdag. Alleen in de schoolvakanties wordt er niet getraind.

Begeleiding
Er wordt naar gestreefd om elk mini-team een vaste coach en trainer te geven. Hiervoor zijn veel vrijwilligers nodig. Iedereen die iets wil of kan doen voor de jeugd kan zich melden bij de Jeugdcommissie. Voor het vervoer naar de toernooien wordt er op de ouders gerekend; in het overzicht van de te spelen toernooien – welke de mini’s ontvangen van hun trainer – zullen ook de rijbeurten worden opgenomen. Het kan altijd een keer gebeuren dat de ouders ook worden gevraagd om een team te coachen. De Nevobo heeft een handleiding gemaakt om de ouders in dit geval tegemoet te komen. Deze handleiding is 
hier te vinden.

Oudere jeugd

Doelstelling
“Plezier hebben in het volleybalspel en binnen de mogelijkheden van het betreffende jeugdlid aansluiting nastreven met de seniorencompetitie.”

Competitie
De Nevobo heeft voor de oudere jeugd een aparte competitie opgezet. Deze competitie duurt een half seizoen, waarna er opnieuw een indeling van de poules plaatsvindt.

Trainingen
De trainers en trainingstijden worden aan het begin van elk seizoen bekendgemaakt via een brief. Tevens is deze informatie terug te vinden op de teampagina’s van de betreffende jeugdteams.

Begeleiding
Er wordt naar gestreefd om elk team een vaste coach en trainer te geven. Hiervoor zijn veel vrijwilligers nodig. Iedereen die iets wil of kan doen voor de jeugd kan zich melden bij de Jeugdcommissie. Voor het vervoer naar de uitwedstrijden wordt er op de ouders gerekend; in het overzicht van de te spelen wedstrijden – welke de jeugdleden ontvangen van hun coach – zullen ook de rijbeurten worden opgenomen.

Activiteiten
De Jeugdcommissie organiseert gedurende het gehele volleybalseizoen verschillende activiteiten. Voorbeelden van activiteiten die in het verleden zijn georganiseerd voor de oudere jeugd vind je terug op de pagina Jeugdcommissie.

Spelregels CMV 2017-2018